Brukernavn:
Passord:

 


Grenseland

Arrangør: Ringerike Kultursenter
Tid: 26. januar 2018

GRENSELAND (Thomas Nessheim og Roy Botten) lager ny, norsk musikk i grenseland mellom pop, rock, folk og viser - med melodier som umiddelbart fenger. De mestrer også det vanskelige østlandske språket på en troverdig og ujålete måte, med reflekterende og tvetydige tekster som utfordrer til egne tolkninger. Grenseland blir ofte assosiert med Henning Kvitnes, CC Cowboys, Ulf Lundell, Paul Krebs – ja, noen har til og med sagt “Mitt nye Vamp”...

Både Thomas og Roy er erfarne musikere som har kjent hverandre i 20 år. Thomas Nessheim (komponist, tekstforfatter, vokal, gitar, piano) kommer fra Son i Akershus og Roy Botten (tekstforfatter, komponist, munnspill, orgel, gitar, mandolin, perc.) bor på Frogner i Sørum (også Akershus). De har begge lang fartstid fra flere ulike band og musikkonstellasjoner. Opp igjennom årene har de jobbet med egne musikkprosjekter og i perioder spilt sammen i ulike band; som blant annet The Blackbirds (1997/98) og Rolling Thunder Norway (Dylan cover band).

Allerede i 2014 bestemte Thomas Nessheim og Roy Botten for å gå sammen om å lage norsk musikk, og ga ut låten ”Velkommen til Grenseland”, men det var først i 2015/2016 at innspillingen av det første komplette GRENSELAND-albumet ble igangsatt.

Første singel ”Du var helt andre steder” ble sluppet fredag 20. mai 2016. Singelen ble A-listet på Ordentlig Radio og GRENSELAND ble invitert i studio. Nils Åge Nonstad åpnet programmet ”Norsk på norsk” på NRK P1 med låta uken etter. Også Østlandssendingen på NRK P1 og NRK P1+ spilte låta jevnt i 2016/2017. Singel Nr. 2 ”Hver gang du er her” ble sluppet 26. mai 2017 og gikk rett inn på radiolistene til NRK og Ordentlig Radio. Singelen har vært spilt over hele landet på statskanalen i hele sommer, og var fortsatt inne på A-listene da albumet kom 8. september samme år. Rett etter albumslippet ble også låta ”Et lite skudd av håp” listet på NRK P1. I forbindelse med singel-listinger og albumslipp har Thomas og Roy besøkt flere radiostudioer. De har vært med i Artistfrokost, Artistbrønsj og Musikkpraten i Ordentlig Radio i tillegg til ”Norsk på Norsk”, ”Kveldsåpent”, ”Søndagsåpent” og ”Østlandsseningen” på NRK P1 samt ”Sommertoget” på NRK TV.

Med på albumet ”Helt andre steder”, som består av 10 låter, er musikerne Tone Stojka, Kjetil Moberg, Kalle Moberg, Arild Torvik, Monica Rennan Hjelle, Dagfin Hjorth Hovind, Solgunn Valstad, Bill Both og strykerne Hanna Nicoline Moland, Ingrid Matilde Mæland, My Wilsberg, Sebastian Dankel og Ellen-Martine Gismervik. Albumet er spilt inn i Farm Studio i Høland/Akerhus og produsert av Magne Hellesjø, Thomas Nessheim og Harald Værnor. Mike Hartung og Morgan Nicolaysen i Propeller har mikset og mastert låtene.

JAN
26
FRE
Grenseland
Sted: Bysalen Amfi
Kr 250,- inkl avgift.
Kl: 20:00

Kommentarer:


comments powered by Disqus
 

AnnonserRingbillett:
Salgs og leveringsbetingelser 
Kontakt oss
Billetter:
Utsalgssteder
Gebyrer 
Arrangører:
Selg billetter via oss
Annonsering/reklame
Hjelp:
Spørsmål og svar
Gode råd
Sikkerhet
Andre nettsteder:
www.ringbutikk.no
www.ringblad.no