Brukernavn:
Passord:

 


Et romjulsmøte med folkekjære Ole Paus og koret Apropos

Arrangør: Hønefoss Menighet
Tid: 28. desember 2017

Gjennom plateutgivelser, revyer, bøker og konserter har han slått rot i folkesjelen som en av våre mest kontroversielle og folkekjære artister. Jeg husker godt en gang som liten gutt at vi satte frem julekrybben, og at en av figurene manglet. Så sa mor at det var jo bare Josef, så det var ikke så farlig. Fra den dagen har Josef vært min person, sier Ole Paus. – Josef har den underligste, mest fraværende rollen i juleevangeliet. Han hadde en birolle, sto i skyggen av de andre, også i skyggen av sitt eget liv. Han sa ja til noe som han ikke visste hva innebar. Det står veldig lite om Josef i evangeliene, men visesangeren fabulerer fritt over det lille bildet som gis av Marias trolovede.

– Plutselig havner han opp i et mirakel, kanskje mot sin egen vilje. Han spiller statist i en annens mirakel. Fordi han elsker Maria så høyt, gjør han alt han kan for at profetiene skal gå i oppfyllelse. Det er sannelig ingen jobb for amatører, slår han fast.

– Josef var stolt over to ting. Han var en fremragende håndverker, og han var den mannen som Maria elsket. Og Josef så på Maria da hun fortalte at hun var med barn og sa: «Jeg tror deg.» Det er ikke så mange som ville sagt det. Josef var trofast mot den han elsket over alt på jord. Han fulgte Maria til Betlehem. Kanskje tømmermannen banket sammen noen gamle plankebiter til en krybbe i siste liten før barnet ble født. Ingen i verden har vært mer stolt enn han da han holdt opp det lille barnet og så at det var et flott velskapt guttebarn. For oss alle er jo barna verdens håp. Det er gjennom de små barna vi håper på en bedre verden.

Intervjuet er hentet fra Frelsesarmeens magasin Krigsropet

Det muntre koret Apropos fra Hole under ledelse av dirigent Andre Storeng åpner aftenens program med musikalske juletoner ispedd gospelsound.

DES
28
TOR
Et romjulsmøte med folkekjære Ole Paus
Sted: Hønefoss Kirke
Kr 350,- inkl.avgift
Kl: 19:00

Kommentarer:


comments powered by Disqus
 

AnnonserRingbillett:
Salgs og leveringsbetingelser 
Kontakt oss
Billetter:
Utsalgssteder
Gebyrer 
Arrangører:
Selg billetter via oss
Annonsering/reklame
Hjelp:
Spørsmål og svar
Gode råd
Sikkerhet
Andre nettsteder:
www.ringbutikk.no
www.ringblad.no