Velkommen til Ringbillett, din lokale billettportal!

Forsiden Arrangementer Min side Handlekurv Login Bli medlem Gavekort Kontakt oss ×
Forsiden

Bønsnes sommerfestival 2024

Bønsnes sommerfestival fortsetter på syvende året med spennende musikere og store musikkopplevelser.

I det stemningsfulle og intime kirkerommet kommer man uvanlig tett på musikken og musikerne, som alle har et stort formidlingstalent og som gjerne har en historie eller to å fortelle innimellom de musikalske innslagene.

I år blir det musikere både fra lokalområdet, Vestlandet og fra vårt naboland Sverige, og kunstmusikken vil gå hånd i hånd med folkemusikken og middelalderballader.

Søndag 23.juni kl. 18.00:

Kvartetten består av fire unge musikere, og ledes av Sarah-Erin Hurtado Bye på fiolin. Sarah-Erin Hurtado Bye (f. 1991) er oppvokst i Åsa på Ringerike og utdannet ved Norges Musikkhøgskole, Barratt Due Musikkinstitutt og Musikkonservatoriet i Lyon. Allerede som tenåring gjorde hun seg bemerket ved å vinne Drømmestipendet for unge musikere i 2009, og i 2014 fulgte hun opp med å vinne Nordisk Solistkonkurranse og debuterte som solist med Bergen Filharmoniske Orkester. Ved siden av å undervise ved Musikkhøgskolen i Ingesund i Sverige jobber hun som frilans musiker.

Øvrige medlemmer er Daniel Goldin, fiolin, Heidi Jonstad Arnesen, bratsj og Sophia Hugo Cabo, cello. Kvartetten lover et sommerlig program på selveste Sankthansaften, med musikk av blant andre Grieg og Vivaldi.

Søndag 4.august kl. 18.00: Konsert- forestillingen «Lova lova Line»

Mari Askvik, sang
Kjersti Morland – fortelling og sang
Kari Malmanger - sang og diverse instrumenter
Ingrid Askvik – regi

Maria-sanger står i fokus på denne konsert-forestillingen, og de tre sangerne byr på lekne vokalarrangement inspirert av middelalder, gregorianikk og slåttetradisjon. Gruppens leder er den unge mezzo-sopranen Mari Askvik fra Leikanger i Sogn. Mari synger fast i Det Norske solistkor, og her på Ringerike har vi ved flere anledninger fått høre henne som solist med koret Ringerike Vocalis. Regien på forestillingen er ved Maris søster, Ingrid Askvik.

Søndag 11.august kl. 18.00: Erik Rydvall, nøkkelharpe og Kristine West, fløyte

Erik Rydvall har etablert seg som en stjerne i det svenske folkemusikk- miljøet, og med sitt sterke personlige uttrykk, virtuose spill og nysgjerrighet på nye idéer har han blitt en ettertraktet musiker over landegrensene. De siste årene har han utforsket nøkkelharpen med å spille musikk fra Bachs solo-partitaer for fiolin og cello. I 2018 etablerte han en duo med Kristine West på fløyte, som resulterte i et felles album utgitt i 2020; «Dancing with Bach», og sammen har de turnert i hele Norden og Tyskland.

På konserten får vi høre et program med folketoner og musikk av Johann Sebastian Bach.

Etter hver av konsertene inviterer vi til «kirkekaffe» på kirkebakken sammen med musikerne: Kaffe, te og kaker inngår i billettprisen.

Konsertene er sponset av Sparebank1 Ringerike-Hadeland

Velkommen til konserter!

Info:

Tid:

23. juni til 11. august 2024

Sted:

Bønsnes kirke

Forestillinger:

23. juni 2024
kl. 18:00
Kvartetten «Scandi Strings»
Sted: Bønsnes Kirke | Kr 250,- (inkl. avgift). Ledsager gratis med ledsagerbevis.
Finn billetter >>
4. august 2024
kl. 18:00
Konsert-forestillingen «Lova lova Line»
Sted: Bønsnes Kirke | Kr 300,- (inkl. avgift). Ledsager gratis med ledsagerbevis.
Finn billetter >>
11. august 2024
kl. 18:00
Erik Rydvall, nøkkelharpe og Kristine West, fløyte
Sted: Bønsnes Kirke | Kr 300,- (inkl. avgift). Ledsager gratis med ledsagerbevis.
Finn billetter >>
Annonser:

Kart:

Tilbakemeldinger: