Velkommen til Ringbillett, din lokale billettportal!

Forsiden Arrangementer Min side Handlekurv Login Bli medlem Gavekort Kontakt oss ×
Forsiden

AgoraIRIS/Sakral: BUGGE WESSELTOFT m/Sanskriti Shrestha & Javid Rad

Denne konserten inngår i en langstrakt AgoraIRIS-festival april/mai, utviklet av Agora Kulturkafé i samarbeid med det ny-etablerte IRIS-prosjektet - initiert av aktører i kommunen og lokale kulturentusiaster. IRIS-prosjektet avslutter sitt første aktive år med en stor IRIS-forestilling, der mange lokale krefter er involvert, på Byscenen 28.april. Agora Kulturkafé legger en serie av verdensmusikk-konserter inn i AgoraIRIS-festivalen - og programmet fortettes i uka fram mot 28.april. Vi anser alt dette som et pilotprosjekt for en årlig AgoraIRIS-festival i årene framover, med vekt på kulturmøter, mangfold og lokal kreativitet, samt nye impulser blant annet i form av verdensmusikk-konserter.

Endelig er dagen kommet: Agora Kulturkafé kan i samarbeid med Hønefoss Kirke presentere Bugge Wesseltoft for Hønefoss-publikum! Den legendariske, mangfoldige og innflytelsesrike jazzmusikeren skal traktere flygelet i Hønefoss Kirke! Konserten inngår i den langstrakte IRIS-festivalen april/mai 2024.

Til denne konserten ba Agora Kulturkafé om at han skulle invitere med et par musikere, etter eget valg. Ikke overraskende falt valget på Sanskriti Shresta (tabla) og Javid Afsari Rad (santur). De har begge spilt sammen med Bugge i mange sammenhenger, og de representerer begge det beste av norsk verdensmusikkmiljø. Trioen representerer en unik blanding av jazz, nepalesisk-indiske og iranske musikkimpulser.

Bugge Wesseltoft slo inn i norsk musikkliv med nyskapende stil, og er kjent for både å spille synth/elektrisk og å spille klassisk-akustiske tangenter. En av hans varemerker og utgangspunkt for hans mange impulser til norsk musikkliv er hans gjennomtrengende nysgjerrighet, for å utforske sjangeroverskridende musikalske uttrykk og gjennom dette også ved å samarbeide med utallige artister med helt forskjellig musikalsk bakgrunn. Da han nylig ble feiret på 60-årsdagen, i et fullsatt Cosmopolite, var det omkranset av en unik samling av briljante musikere, med en rekke etniske og sjangermessige varianter. Gjennom sine samarbeidsprosjekter har han vært en drivkraft og et sentrum i utviklingen av det som kan kalles et norsk verdensmusikkmiljø, og han har bidratt til å løfte fram en rekke artister og nyskapende komposisjoner gjennom disse samarbeidsprosjektene. (Blant annet har han bidratt til å løfte fram Oddrun Lilja Jonsdottir/Lilja, nyss Spellemann-nominert, som spiller i Bryggerikjelleren 26.april).

Sanskriti Shresta er nepalesisk tablaspiller, bosatt i Oslo. Hun har vært og er med på utallige innspillinger og konstellasjoner, og har turnert verden rundt. Hun har aktivt blandet sine tradisjonelt nepalesiske og Indiske røtter med jazz, improvisert, elektronisk musikk og andre moderne uttrykk. Samtidig som hun er en kreativ musiker, er hun også en bandleder og eventyrlysten komponist. “Shresthas spillestil er moderne, ukonvensjonell, men med en solid forankring i klassisk teknikk” - Johan Hauknes, Salt Peanut Javid Afsari Rad er opprinnelig iransk, bosatt i Oslo. Han studerte santur først i Iran, og fortsatte seinere musikkstudiene i utlandet, blant annet Norge. Han har i flere tiår vært en svært aktiv og ettertraktet crossover-artist i norske musikkmiljøer, som har bidratt på en rekke innspillinger og musikalske prosjekter - i tillegg til å ha en rik produksjon med egne komposisjoner.

Denne kvelden vil bli en sjelden anledning til å oppleve disse førsteklasses musikerne på nært hold - med Bugge Wesseltoft som den selvfølgelige kapellmester.

Info:

Tid:

23. april 2024

Sted:

Hønefoss kirke

Forestillinger:

23. april 2024
kl. 20:00
AgoraIRIS/Sakral: BUGGE WESSELTOFT m/Sanskriti Shr
Sted: Hønefoss Kirke | Kr 330,- inkl.avgift
Finn billetter >>
Annonser:

Kart:

Tilbakemeldinger: