Velkommen til Ringbillett, din lokale billettportal!

Forsiden Arrangementer Min side Handlekurv Login Bli medlem Gavekort Kontakt oss ×
Forsiden

Merk!

Billettsalget til dette arrangementet sluttet: 4. april 2024

AgoraIRIS/Humbar: Shantala Trio/Indisk aften

Denne konserten inngår i en langstrakt AgoraIRIS-festival april/mai, utviklet av Agora Kulturkafé i samarbeid med det ny-etablerte IRIS-prosjektet - initiert av aktører i kommunen og lokale kulturentusiaster. IRIS-prosjektet avslutter sitt første aktive år med en stor IRIS-forestilling, der mange lokale krefter er involvert, på Byscenen 28.april. Agora Kulturkafé legger en serie av verdensmusikk-konserter inn i AgoraIRIS-festivalen - og programmet fortettes i uka fram mot 28.april. Vi anser alt dette som et pilotprosjekt for en årlig AgoraIRIS-festival i årene framover, med vekt på kulturmøter, mangfold og lokal kreativitet, samt nye impulser blant annet i form av verdensmusikk-konserter.

For andre gang har vi gleden av å presentere konsert med Shantala Subramanyam i Hønefoss - og igjen på Humbar! Shantala hadde en stemningsfull og inspirerende konsert her i februar 2023, og kommer nå tilbake på ny Skandinavia-turné.

Shantala er fra Chennai i Sør-India, og leder en trio som presenterer smakebiter fra karnatisk tradisjon, som er den sør-indiske musikktradisjonen (Chennai ligger i hjertet av denne ragionen/tradisjonen).

Karnatisk musikk er kjent for å improvisere over temaer i klassiske ragaer, kjent for komposisjoner som utforsker åndelige og filosofiske temaer, og musikk inspirert av naturens svingninger og elementer. Komposisjonene utfoldes i spontane vekslinger gjennom høyt utviklede rytmiske improviseringer.

Konserten vil lede tilhørerne gjennom forskjellige nyanser og stilnivåer, og som fører lytteren inn i følelser av ekstatisk flukt, meditative passasjer og spennende vekslinger - formidlet med fløyte, vokal, fiolin, mridangam og kunnakol.

Shantalas oppvekst i Chennai førte henne inn i en lang tradisjonell læreprosess, fra ung alder - og hennes hovedinstrument ble venu, en tradisjonell karnatisk bambusfløyte. Fløyten er kjent for sin lune klang og tone.

Trioen utgjøres av disse tre artistene:
SHANTALA SUBRAMANYAM- FLUTE /VOCALS
KESHAV MOHAN- VIOLIN
ANIRUDHA BHAT- MRIDANGAM/KUNNAKOL

Mridangam er et urgammelt rytmeinstrument, som etter mytene ble brukt av gudene Ganesha og Shiva-ledsageren Nandi. Kunnakol er den karnatiske varianten av kunsten å utføre vokalrytmikk, den indiske teknikken som blant annet John McLaughlin er kjent for å ha latt seg inspirere av.

Info:

Tid:

4. april 2024

Sted:

Humbar

Forestillinger:

Annonser:

Kart:

Tilbakemeldinger: