Velkommen til Ringbillett, din lokale billettportal!

Forsiden Arrangementer Min side Handlekurv Login Bli medlem Gavekort Kontakt oss ×
Forsiden

Merk!

Billettsalget til dette arrangementet sluttet: 7. mars 2024

Agora Humbar: REOLO (groovy folkemusikk!)

Agora Kulturkafé kan i samarbeide med Humbar presentere en spennende folkemusikkgjeng for Hønefoss-publikum!

Reolô består av den velrenommerte kvartetten Hans P. og Rasmus Kjorstad, samt Anders Røine og Hans Hulbækmo. Reolô har blant annet spilt på Jørn Hilme-stevnet, Ultimafestivalen, VRENG i Bergen, Oslo World og Tuvas Blodklubb.

Ensemblet og musikken presenteres slik: Reolo hentar inspirasjon frå mange kantar, men det er alltid folkemusikken som lusker i bakgrunnen. Bandet vekslar saumlaust mellom hardtslåande og originale låtar, tradisjonelle slåttar bygd på mikrotonale og mikrorytmiske element, transebringande improvisasjonar og seige rockegrooves. Tematisk omhandlar uttrykket i stor grad møter mellom utanforståande spelemenn og underjordiske krefter, gestaltet av huldra.

Dette er det jo bare å åpne ørene og sinnet for!

Hva folk har sagt før? Anmeldelser har f eks uttalt:
Klassekampen: Den nye generasjonen musikere her til lands med bakgrunn fra tradisjons- musikken, skaper noe av den aller mest åpne og samtidig utfordrende musikken som blir laget i Norge (og Sápmi!). Denne kvelden høres Anders Røine, Hans Kjorstad, Rasmus Kjorstad og Hans Hulbækmo mest av alt ut som Parliament-Funkadelic live på et college i Michigan cirka 1971, banna bein! Det vil altså si - funky og freaky som fy! Likevel har de all folkemusikalitet og kompetanse hundre prosent til stede i musikken. Det er musikk med en egenskap som all fri musikk ideelt sett skal ha: Du tror det ikke før du hører det.

Anmeldelse Salt Peanuts: Jeg opplever at kvartetten Reolô på sett og vis tar historien om musikken tilbake der den hører hjemme, som et verdsatt kulturelt fenomen med tykke lag av historier og tradisjoner som det er verdt å utvikle videre. For det er det kvartetten gjør i det desidert siste settet under årets Blow Out-festival. Det er groovy som faen. Det er heftig dansende musikk som setter fart på blodomløp og energiomsetting i store muskelmasser. En gang i tiden ble uttrykket folk rock skapt, med norske fortegn husker vi jo gjerne grupper som Folque. Det Reolô presenterer vil jeg altså karakterisere som folk prog. Ikke for å distansere det fra folk-rocken, men for løfte fram de musikalske ambisjonene som ligger bak denne musikken. Som prog-rockens utgangspunkt som et rockebasert utgangspunkt med orkestrale musikalske ambisjoner etter 1968, er dette en musikk som vokser når du hører den. I tillegg kommer jo det faktum at disse fire jo er mesterlige i sin omgang med sine repsektive instrumenter.

Om bandet:
Medlemmane er på ulike hald kritikerrosa og prisbelønna, Anders Røine har til dømes både fått prisen som «årets folkemusiker» og Spellemannprisen i 2018, mens Hans Hulbækmo og Kjorstadbrørne opererar innanfor eit vell av ulike sjangrar og spelar blant anna med solide band som Moskus, Marthe Lea Band, Frode Haltli Avant Folk, Vassvik og Morgonrode.

FOTO: Johannes Selvaag

Info:

Tid:

7. mars 2024

Sted:

Humbar

Forestillinger:

Annonser:

Kart:

Tilbakemeldinger: