Velkommen til Ringbillett, din lokale billettportal!

Forsiden Arrangementer Min side Handlekurv Login Bli medlem Gavekort Kontakt oss ×
Forsiden

Merk!

Billettsalget til dette arrangementet sluttet: 25. november 2023

Agora Humbar: GLOBAL@Hønefoss - Cissokho/Walstad

Vi her stolte over sammen med Humbar å kunne presentere den andre i en serie med konserter i samarbeid med Global Oslo Music!

Dette blir et unikt møte med nykomponert musikk - som har oppstått i et unikt møte (i Oslo!) mellom to strålende musikere. og to musikktradisjoner (eller enda flere?). Her er det bare å la seg inspirere - på en Humbar-lørdagskveld!

Musikerne Ibou Cissokho ((kora, vokal) og Sidsel Walstad (harpe) ble introdusert for hverandre da de ble invitert til Global Oslo Musics podkastserie "Kunstnere møter kunstnere" i 2022. Møtet mellom dem avdekket to vidt forskjellige musikalske verdener de delte raust fra om blant annet sine instrumenter, musikalske profiler og karrierer samt at de spilte for hverandre. Det ble et særdeles varmt møte som endte med et ønske om et samarbeid.

Global Oslo Music bestilte derfor et verk av Ibou, som har skrevet mye musikk til egne prosjekter, for duoen som vi nå skal få høre.

Sidsel er en klassisk harpist, men har også et ben innen pop, rock og annen rytmisk musikk med ikke minst sine elektriske harper.

Som sønn av griot (navn på musikere og historiefortellere vi kjenner fra Vest-Afrika) og koraspiller Solo Cissokho, har Ibou en arv å tradere videre. Så mye av musikken han skaper er forankret særlig i tradisjoner fra Vest-Afrika, gjerne med heptatonisk eller pentatonisk skala og polyrytmikk, og han blander inn elementer av blant annet blues og pop. Der koraen gjerne spiller rundt melodilinjene, lar Ibou i samspill med Sidsel, instrumentet veves sammen med harpen gjennom melodier, ornamenteringer og rytmefigurer.

Vi lover et unikt samspill fra fremragende utøvere!

Konserten presenteres i samarbeid med Global Oslo Music.

Med støtte fra Kulturrådet

Billetter til salg på Ringbillett.

Vipps i døra hvis plasser ledig!

Info:

Tid:

25. november 2023

Sted:

Humbar, Nordre Torv

Forestillinger:

Annonser:

Kart:

Tilbakemeldinger: