Velkommen til Ringbillett, din lokale billettportal!

Forsiden Arrangementer Min side Handlekurv Login Bli medlem Gavekort Kontakt oss ×
Forsiden

Merk!

Billettsalget til dette arrangementet sluttet: 26. oktober 2023

Agora Humbar: GLOBAL@HØNEFOSS/Mahmudiyan & al-Khatib

Agora Kulturkafé i samarbeide med Humbar kan presentere den første konserten i samarbeid med de musikalske smeltedigel- og musikkprosjektaaktøren Global Oslo Music! Det vil bli en konsert til i denne serien i høst, og flere vil antakelig komme utover på nyåret!

Global Oslo Music har i mange år tilrettelagt for verdensmusikk som ferskvare, nykomponert og initiert via musikermøter i Oslo, der impulser fra alle verdenskanter møtes til jam, prosjektutvikling, ensemble-etablering og nye komposisjoner/bestillingsverk. Inger Hannsidal, som spilte i Agora-regi i januar 2023 og fikk Spellemannsprisen senere utpå våren - utviklet sitt prosjekt North South/East West fra denne plattformen, med en unik miks av norske og arabiske tradisjoner.

Nå kan vi by på følgende godbit:

MESTERLIG MØTE MELLOM TO FREMRAGENDE UTØVERE

Når duoen Kaveh Mahmudiyan og Ahmad Al-Khatib kommer til Hønefoss er det for å fremføre et helt nytt verk med tittelen "Studie for Tombak og Oud» bestilt av Global Oslo Music. Dette verket har opphav i et mesterlig møte mellom to av de fremste utøverne i verden på det iranske slagverkinstrumentet Tombak, og Oud, strengeinstrumentet som har en sentral plass i klassisk arabisk musikk. Kaveh Mahmudiyan, som kom fra Iran til Fredrikstad i tenårene, har de siste årene jobbet seg opp til en plass blant mesterne på Tombak, som vi kjenner fra iransk musikk. Ved siden av å studere instrumentet har han fordypet seg i rytmiske tradisjoner man finner innen denne musikken og som han har benyttet i sine komposisjoner. Særlig har han jobbet med Advar – et iransk musikalsk uttrykk som betyr “sirkel av rytmer”, som har utgangspunkt i en fast takt som moduleres i variasjoner av komplekse rytmer.

Etter at Mahmudiyan innledet et samarbeid med den palestinske utøveren av Oud, Ahmad Al-Khatib (bosatt i Sverige), som selv har klassiske arabisk musikk som spesialfelt og da særlig musikk fra Palestina, har de utviklet en musikalsk profil som kombinerer iranske og arabiske musikktradisjoner. Det er med dette som utgangspunkt ”Studie for Tombak og Oud” er skapt og er et fordypningsarbeid som tar i bruk Advarer, komponert i hovedsak for Tombak, men også i noen grad for rammetrommen Bendir for å få klanglig variasjon samt Oud.

Ahmad Al-Khatibs repertoar – for Oud – har hatt mye palestinsk musikk som kilde til både nye tolkninger og egne komposisjoner. Musikken har røtter i klassisk arabiske tradisjoner og folkemusikk som Ataaba og Dal’ona fra regionen. Til en variasjon av Advarer er melodier, deriblant annet arabisk Maqam komponert for Oud til det nye verket. ”Studie for Tombak og Oud” er et møte mellom to utøvere som ikke bare gjennom verket knytter instrumenter, kjent fra ulike musikktradisjoner, sammen, men også tradisjoner som vil danne grunnlag for ny musikk. Vi lover en virtuos konsert!

Konserten presenteres i samarbeid med Global Oslo Music.
Billetter legges til salg på Ringbillett.no
Salg i døra hvis ledige plasser.
Agora Kulturkafe og Global Oslo Music støttes av Kulturrådet.

Info:

Tid:

26. oktober 2023

Sted:

Humbar, Nordre Torv

Forestillinger:

Annonser:

Kart:

Tilbakemeldinger: