Velkommen til Ringbillett, din lokale billettportal!

Forsiden Arrangementer Min side Handlekurv Login Bli medlem Gavekort Kontakt oss ×
Forsiden

Merk!

Billettsalget til dette arrangementet sluttet: 13. oktober 2023

Agora Humbar: Fliflet/Hamre & Nystrøm

Agora Kulturkafé i samarbeid med Humbar har gleden og æren av å presentere det legendariske tospannet Gabriel Fliflet og Ole Hamre. De som har opplevd dem glemmer det aldri! Og de som ikke har opplevd det - har hørt at de har gått glipp av noe! Denne gangen har de også med seg den unike. lekne og grensesprengende musikeren Rolf-Erik Nystrøm. Noen kan ha opplevd hans viruositet på Agora-konserten med Nils Økland Band for et par år siden!

Nå skal Humbar fylles opp - så noen færre går glipp av det! Hva sier pressen om dette konseptet? Jo, for eksempel:

Pressen om Fliflet/Hamre:
”... HAR ALDRI OPPLEVD SLIK MUSIKALITET.” (Jazznytt)
”…DE HAR SKAPT ET MUSIKALSK SPRÅK SOM IKKE KAN SAMMENLIKNES MED NOE ANNET … HAR FLYTTA FLERE MERKESTEINER” (Puls)
”…VÄRLDENS MINSTA, BÄSTA STORBAND! ” (Lira, Sverige)
FLIFLET/HAMRE på oppdagelsesferd med ROLF-ERIK NYSTRØM

Med trekkspill, trommer, sang og stepp og gryter, har Gabriel Fliflet og Ole Hamre i mer enn tretti år strødd sine musikalske forundringspakker over land og strand. Fortsatt er de fulle av oppdagelseslyst og spilleglede. Nå har de invitert en like lekelysten kar, saksofonisten og improvisasjonsgeniet Rolf-Erik Nystrøm! Sammen med ham svinger Fliflet/Hamre råere enn noen gang, samtidig som det vare og poetiske får nye, vakre farger.

Gjør klar for Balkan, Ivar Aasen, glad galskap og pur poesi - og selvsagt duell for stepping og saksofon!

Fliflet/Hamre er et orkester som virkelig er noe for seg selv. Med trekkspill, fantasirik perkusjon, sang og en klagende melodika har Gabriel Fliflet og Ole Hamre skapt en helt egen stil, som har begeistret både publikum og kritikere i de forskjelligste miljøer. Fliflet/Hamre fører sammen musikk av ulikt opphav, og skaper et eget, personlig landskap. Både folk med lakksko, bunad, sorte skinnjakker eller cowboyhatter lar seg villig føres rundt i deres fargerike hage! Kontrastene er store, men opplevelsen hel. I Fliflet/Hamres musikk står lekelyst og innlevelse sentralt, og det meste kan skje: Rå balkantoner dundres ut mellom vare nordiske moll-perler og jødiske ettertenksomheter, norske kystmelodier eller italienske partisansanger. Og Harald Sæverud dras med på 9-takts-kalas hos serbiske sigøynere …

Iblant lar Ole Hamre trommene hvile, og lager vakker og uhørt musikk på melodika eller sitt eget gryte/panneinstrument hamrofonen. - Eller tar på seg steppeskoene! Gruppen er kjent for sitt tette og levende samspill.

Rolf-Erik Nystrøm er en oppsiktsvekkende musiker, som uten problemer vandrer fra samtids- til barokkmusikk, fra jazz til vestafrikansk musikk. Rolf-Erik er kjent fra grupper som Zanussi Five, Poing og Nils Økland Band og har vært solist med en rekke symfoniorkestre. Han er alltid intenst til stede - lyttende, både uredd og ydmyk, med et sjeldent talent for å skape ny musikk i øyeblikket.

LES MER på www.fliflethamre.no

Foto fra åpningskonserten på Vossajazz sept-21.
Foran: Ole Hamre, bak, i hvit dress: Rolf-Erik Nystrøm, utstrakt hånd: Gabriel Fliflet
Billetter til salg på Ringbillett.no
Til slags i døra hvis ledige plasser (men det bør du ikke være for sikker på!).
Agora Kulturkafé støttes av Kulturfondet.

Info:

Tid:

13. oktober 2023

Sted:

Humbar, Nordre Torv

Forestillinger:

Annonser:

Kart:

Tilbakemeldinger: