Velkommen til Ringbillett, din lokale billettportal!

Forsiden Arrangementer Min side Handlekurv Login Bli medlem Gavekort Kontakt oss ×
Forsiden

Bønsnes sommerfestival 2023

Kom til Bønsnes kirke og bli betatt av vakker musikk og middelalderkirkens særegne atmosfære. Bønsnes sommerfestival arrangerer denne sommeren tre konserter.

Åpningskonsert 25. juni kl.18.00: “The Golden Duo”

Ellen Sejersted Bødtker, harpe
Lydia Hoen Tjore, sopran

Begge musikerne i The Golden Duo er blant de ledende på sine felt i Norge.

Den unge sopranen Lydia Hoen Tjore (f.1994) kom i 2021 til finalen i Dronning Sonjas internasjonale musikkonkurranse og ble tildelt Ingrid Bjoners ærespris for beste norske sanger. Opprinnelig er hun fra Radøy utenfor Bergen. I ungdomsårene gjorde hun seg bemerket med å vinne sin klasse i Ungdommens Musikkmesterskap hele fire ganger, i 2006, 2008, 2010 og 2012. Studiene ved Kongelig Danske Musikkonservatorium startet hun allerede som 17-åring, og sommeren 2018 avsluttet hun studiene ved Operaakademiet i København som en av de yngste noen sinne. Hun har vært solistpraktikant ved Den Norske Opera flere sesonger, og solist med blant annet KORK og Bergen Filharmoniske orkester.

Ellen Sejersted Bødtker har reist verden rundt med gullharpen sin, og opptrådt på både små og store scener. Hun er kjent som en innovativ soloharpist som framfører musikken med personlighet og særpreg, behersker flere sjangere, og komponerer også sin egen musikk. I orkesteret Oslo Sinfonietta er hun fast solist, og har også spilt med Oslo Filharmoniske orkester.

Sammen dannet Ellen Sejersted Bødtker og Lydia Hoen Tjore for få år siden duoen “The Golden duo”. På konserten i Bønsnes kirke får vi høre disse to framragende musikerne sammen, og det blir også en egen avdeling på solo harpe.

I år som tidligere år inviteres publikum på gratis kake og kaffe/te på kirkebakken etter konsertene.

Konsert nummer to i serien, søndag 6. august kl. 18.00 med “Ssens trio”

Sølve Sigerland på fiolin
Henninge Landaas på bratsj
Ellen Margrete Flesjø på cello

Alle tre musikerne i Ssens er prisbelønte og anerkjente musikere som både hver for seg og sammen har gjort seg bemerket og har lang fartstid i internasjonalt musikkliv. På konserten i Bønsnes kirke får vi høre et sommerlig wienerklassisk program med musikk av Haydn og Mozart.

Stemningen på konsertene i serien er uformell og intim. Publikum sitter tett på musikerne, som gjerne forteller en god historie innimellom og guider oss inn i og gjennom musikken.

Etter konserten serveres gratis kaffe/te og kake på kirkebakken, og da vil det også bli mulighet for å slå av en prat med musikerne.

Siste konsert i serien er søndag 13. august kl. 18.00:

Madeleine Ossum, fiolin
Ingeborg Soot, mezzosopran
Grethe Ulversøy, orgel

Musikerne som avslutter sommerens konsertserie i Bønsnes kirke har alle lokal tilknytning. Fiolinisten Madeleine Ossum er vokst opp i Hole og er kjent blant annet fra NRKs Stjernekamp og programmet “Hver gang vi møtes”, og i 2018 var hun på verdensturné med Aha. Ingeborg Soot kommer fra nabobygda Lier og har sangutdannelse fra København. Grethe Ulversøy er kantor i Hole menighet og leder for Bønsnes sommerfestival. På konserten spiller hun på kirkens orgel fra 1799, som er et av de eldste orglene i landet og ble restaurert i 2010.

De tre musikerne har satt sammen et variert og sommerlig program med musikk av bl.a. Händel, Bach, Ole Bull, Hugo Alfven og Henning Sommerro.

Etter konserten er det gratis kake og kaffe/te på kirkebakken og mulighet for å slå av en prat med musikerne.

Konsertserien er støttet av Norsk Kulturråd, Hole kommune og Sparebank1 Ringerike-Hadeland.

Info:

Tid:

25. juni til 13. august 2023

Sted:

Bønsnes kirke

Forestillinger:

25. juni 2023
kl. 18:00
“The Golden Duo” Ellen S. Bødtker, Lydia H. Tjore
Sted: Bønsnes Kirke | Kr 250,- (inkl. avgift). Ledsager gratis med ledsagerbevis.
Finn billetter >>
6. august 2023
kl. 18:00
Ssens trio
Sted: Bønsnes Kirke | Kr 250,- (inkl. avgift). Ledsager gratis med ledsagerbevis.
Finn billetter >>
13. august 2023
kl. 18:00
Madeleine Ossum, Ingeborg Soot og Grethe Ulversøy
Sted: Bønsnes Kirke | Kr 250,- (inkl. avgift). Ledsager gratis med ledsagerbevis.
Finn billetter >>
Annonser:

Kart:

Tilbakemeldinger: