Velkommen til Ringbillett, din lokale billettportal!

Forsiden Arrangementer Min side Handlekurv Login Bli medlem Gavekort Kontakt oss ×
Forsiden

Merk!

Billettsalget til dette arrangementet sluttet: 7. mars 2023

Foredrag om Rinnanbanden

Bare navnet Rinnanbanden får det til å gå kaldt nedover ryggen på folk. Sjarmtroll, agent, provokatør, angiver, torturist, drapsmann og sexgal. En fersk bok om Henry Rinnan kaster nytt lys rundt det forferdelige Rinnanbanden foretok seg under krigen.

Et nytt blikk på den beryktede Rinnanbanden. I begynnelsen av andre verdenskrig kommer Gestapo i Trondheim i kontakt med trønderen Henry Oliver Rinnan. Dette blir starten på det mest beryktede samarbeidet i Norge under hele okkupasjonen. Under påskudd av å være antinazister infiltrerte Rinnanbanden en rekke norske motstandsorganisasjoner i Trøndelag og på Nordvestlandet. Store nettverk ble rullet opp, gode nordmenn arrestert og torturert. Ettersom krigen skrider fram og Rinnanbanden etablerer seg i det såkalte Bandeklosteret, blir mishandlingen stadig verre. I en fortelling som både baserer seg på oppsiktsvekkende intervjumateriale og hittil ukjente landssviksaker, går Aage Georg Sivertsen bak klisjeene om Rinnan. Her er både rystende tortur og helt ukjente nyheter, helt fram til oppgjøret med Rinnanbanden etter krigen.

Aage Georg Sivertsen (f. 1961) er utdannet historiker og kriminolog, samt forfatter av 19 bøker. Han har arbeidet som journalist i NRK i perioden 1993–2003, produsert 11 radiodokumentarer og jobbet to år i Dagsnytt 18. Han har også vært ansatt i TV 2, hvor han var journalist i Dokument2.

Boksignering.

Info:

Tid:

13. mars 2023

Sted:

Gledeshuset, Hønefoss

Forestillinger:

Annonser:

Kart:

Tilbakemeldinger: