Velkommen til Ringbillett, din lokale billettportal!

Forsiden Arrangementer Min side Handlekurv Login Bli medlem Gavekort Kontakt oss ×
Forsiden

Merk!

Billettsalget til dette arrangementet sluttet: 24. mars 2023

Agora Amfi: MØRK SALONG/Britt Synnøve Johansen

Vi er stolte over å kunne representere Britt-Synnøve Johansen i Hønefoss. Hun har for noen år siden gjestet byen med sitt Piaf-program, en konsert det ennå går fråsegn om på Ringerike. Nå er hun ute med nytt album, omtalt av Geir Rakvaag i Dagsavisen som «Noe av de fineste vi får høre som rendyrket visesang i høst».

ALT DU KAN FINNE I EN MØRK SALONG:
De siste 20 årene har Britt-Synnøve Johansen sunget mye Edith Piaf, oversatt til egen karmøydialekt. Hun har sunget mye annen dramatisk musikk også – på karmøydialekt. Argentinsk tango, produsert av Janove Ottesen. Sigøynermusikk med Gjertruds Sigøynerorkester. Skummel, spellemannsprisnominert barnemusikk med «Skakke sanger».

Men hele tiden har hun lett etter noen som kunne skrive nye sanger inspirert av den franske chanson-tradisjonen. Sterke, vare, vakre og tidløse melodier som kunne stå til Johansens egne tekster. Tekster som er fulle av liv, kjærlighet, melankoli og dramatikk. Musikk som kunne stå til hennes stemme, spenne fra det helt sarte til vokalmessige eksplosjoner.

Så møtte hun Ragnvald Wernøe, konservatorieutdannet kulturskoleleder fra Hå på Jæren. Han har skrevet musikken, hun tekstene. Sammen har de komponert et album med helt nye, norske sanger – men med referanser til tidløs, fransk musikk. «Mørk salong» tar publikum med fra kabaret til soaré, fra glede til sorg, lys til skygge. Alt en kan finne i eget liv. Alt en kan finne i en mørk salong.
Innspillingen er gjort live i studio med musikere som elegant følger Johansens temperament. «Mørk salong» har et nært, akustisk og organisk lydbilde. Du hører hammeren som slår mot pianostrengen, ritsjet når gitaristen bytter grep, Britt-Synnøve som trekker pusten. Dette er levende musikk på en innspilling som lever. OG dette kan du nå oppleve LIVE!

Agora Kulturkafé støttes av Norsk Kulturråd, og Ringerike kommune, Kultur

Info:

Tid:

24. mars 2023

Sted:

Bysalen Amfi, Ringerike Kultursenter

Forestillinger:

Annonser:

Kart:

Tilbakemeldinger: