Velkommen til Ringbillett, din lokale billettportal!

Forsiden Arrangementer Min side Handlekurv Login Bli medlem Gavekort Kontakt oss ×
Forsiden

Merk!

Billettsalget til dette arrangementet sluttet: 4. februar 2023

Agora Humbar: Ask Carol

ROCKEDUO MED FULL FRES MOT STJERNESTATUS, snart ut på Europaturné - kommer til Humbar!

Alternative indie rock duoen Ask Carol har sin base på Auma, i Hedmark, hvor de produserer både musikk, videoer og merch, i sitt studio med navn Auma Sonic Saloon. Med to gitarer, trommer, synth, et unikt system for Carol’s gitar og bass, med looping, leverer disse to en sound som til tider låter større enn et 7-manns orkester, demonstrert i praksis da de varmet opp for The Brian Jonestown Massacre.

Musikken går fra intenst, røft og slemt, til intimt og vakkert. Ask Carol’s mystiske, multitaskende og verdensturnerende duosound, virker mer født i garage-rocka Detroit enn i vesle vinterkalde Auma, hvor kraftig stemmegave kledd i ren og mørk indie-grunge lyd utvikler låter ingen har makne av. De har blitt sammenlignet med artister som The Kills, The White Stripes og The Yeah Yeah Yeahs, men de har alltid sin egen svært karakteristisk stil.

Tidligere har Ask Carol turnert i bl.a. Sør Korea, Japan, Filippinene og Skandinavia, de har spilt på SXSW, hatt låter radiolistet på P1 og spilt på NRK i bestesendetid (Sommertoget). Den 26. august i år ga de ut sin debut plate, ”AC I: Control You”, til strålende omtale, blant annet en 5er i Dagbladet. Selv om Ask Carol har gitt ut musikk noen år allerede, markerer dette albumet en slags begynnelse for duoen. Da pandemien traff, og all turnering og live spilling ble satt på vent, tok de et skritt tilbake, de ble nødt til å re-prioritere og re-organisere.

Nedetiden ble brukt til å gjenoppfinne seg selv, og bygge opp bandet og branden fra bunnen av. Etter å ha jobbet mye med videoer, selvprodusert merch, og å finne ut av seg selv, kommer de nå ut av pandemien med et album i hånda, klar for å ta over verden.

Ettersom de har vært isolert på Carol’s hjemplass, Auma (et lite bygdesamfunn med rundt 100 innbyggere), har de vært relativt isolert fra omverdenen, med kun naboens kuer som publikum. Dette reflekteres i den mørke og dystre stemningen som preger albumet.

Nå er de derimot klar for å vise musikken sin for mennesker også!

Agora Kulturkafé støttes av Norsk Kulturråd, og Ringerike kommune, Kultur.

Info:

Tid:

4. februar 2023

Sted:

Humbar, Nordre Torv

Forestillinger:

Annonser:

Kart:

Tilbakemeldinger: