Velkommen til Ringbillett, din lokale billettportal!

Forsiden Arrangementer Min side Handlekurv Login Bli medlem Gavekort Kontakt oss ×
Forsiden

Merk!

Billettsalget til dette arrangementet sluttet: 15. januar 2023

Händels Messias med Ringerike Vocalis

Ringerike Vocalis satser igjen stort, og inviterer til Messias-konserter 14.-15.januar 2023 sammen med orkesteret Barokkanerne (Norwegian Baroque Ensemble) og fire profesjonelle solister.

Helt siden urfremføringen i 1742 har Georg Friedrich Händels oratorium Messias vært umåtelig populært. Händel skal ha skrevet verket i løpet av bare 24 dager, under guddommelig inspirasjon. «Jeg trodde himmelen var åpen og at jeg med egne øyne så alle tings Skaper» skal han ha uttalt da han fullførte andre del av verket med det grensesprengende Hallelujakoret.

Sammen med framragende solister og orkester, vil Ringerike Vocalis sørge for storslåtte og stemningsfulle konserter i Hønefoss kirke lørdag 14.januar kl. 18.00 og i Hole kirke søndag 15.januar kl. 18.00.

Ringerike Vocalis består av rundt 50 rutinerte korsangere fra hele regionen. Flest kommer fra Hole, Ringerike og Jevnaker, men koret har også medlemmer fra Modum, Hadeland, Oslo og Bærum. Hvert år, med unntak av pandemi-årene, har koret framført et større kirkemusikkverk sammen med profesjonelt orkester og meritterte solister. I år er det fjerde gangen Ringerike Vocalis samarbeider med orkesteret Barokkanerne, og koret gleder seg til endelig å kunne gi konserter igjen.

Orkesteret Barokkanerne henter alltid inn konsertmester for orkesteret for hver produksjon de gjør. For denne anledningen er Huw Daniel fra Wales engasjert. Daniel spiller i flere internasjonalt anerkjente barokkorkestre, blant annet det skotske orkesteret Dunedin Consort.

De fire solistene er alle blant Norges elitesangere. På sopran finner vi publikumsyndlingen Gunda-Marie Bruce. To unge, lovende sangere tar seg av solopartiene på alt og tenor: Mari Askvik og Øystein Stensheim. Og på bass finner vi den rutinerte solisten Halvor Festervoll Melien.

Dirigent for kor, orkester og solister på begge konsertene er Holes kantor, Grethe Ulversøy.

Konsertene pleier å samle fulle hus, så her kan det lønne seg å være raskt ute. Og for deg som trenger gaveideer når det nærmer seg jul: En billett til Messias er den perfekte gaven til den som har alt.

Info:

Tid:

14. og 15. januar 2023

Sted:

Hønefoss og Hole kirke

Forestillinger:

Annonser:

Kart:

Tilbakemeldinger: