Velkommen til Ringbillett, din lokale billettportal!

Forsiden Arrangementer Min side Handlekurv Login Bli medlem Gavekort Kontakt oss ×
Forsiden

Merk!

Billettsalget til dette arrangementet sluttet: 24. november 2022

Agora Bryggerikjelleren: VIIK

Agora Kulturkafé er stolte av å kunne presentere, i samarbeid med Bryggerikjelleren, den unike og suksess-ridende Hønefoss-sangeren Elisabeth Vik for hjemtraktenes publikum – sammen med hennes kritikerroste og publikumsfriende ensemble VIIK.

VIIK er kjent for sine fyrrige tolkninger av skandinaviske sangtradisjoner, og bandet har både norske, svenske og danske medlemmer. Elisabeth Vik og VIIK har de siste årene etablert seg med brask og bram som nyskapende fortolker av skandinaviske folketoner, og vever musikken inn i et magisk univers av eventyr, sagn og middelalderballader. Elisabeth har også reist mye rundt i verden, og hentet inspirasjon fra en rekke musikalske tradisjoner.

I 2022 har bandet vært på turneer i flere land – og Hønefoss er så heldige å være på lista! Sekstetten spiller musikk basert på folkemusikktradisjoner i Norge, Danmark og Sverige, men henter også impulser fra bl.a bulgarske, ungarske, indiske og finske folketraditioner, samt både rock, metal og jazz. VIIK er blant de mest interessante unge talenter innen skandinavisk tradisjonsmusikk, og skaper en unik lytteopplevelse, omtalt som «uten sammenligning en av Nordens sterkeste live-opplevelser uansett sjanger»!

Omtale fra landet hvor Elisabeth nå bor: «Frontkvinde, komponist og sangerinde Elisabeth Vik, hyler, danser, trækker og vrider i folkesangerne der bliver både fuldstændigt ugenkendelige og som et historisk deja vu. Gruppen har ikke eksisteret i så lang tid, men har formået at gøre sig bemærket som et solids og spændende live navn, blant andet til Roskilde Festivalens ‘Summer Days’, på plænen i Tivoli, og til DMA-Roots prisuddelingen i 2020 hvor de var nomineret til ‘Årets Live Navn’ allerede efter sine første 5 koncerter. I 2021 er de nok engang nomineret. Denne gang til ‘Årets Navn’ og mærker allerede nu interessen nationalt og internationalt.»

Og fra annet hold: “Vííks ekspressionistiske, narrative eksplosivitet var respektindgydende og dybt fascinerende.” - Ivan Rod - Gaffa

Dette vil du ikke gå glipp av – idet vi går inn i mørketida! Det vil bli trangt i Iskjelleren denne kvelden – men også hett!

Agora Kulturkafe støttes av Norsk Kulturråd, og Ringerike kommune, Kultur.

Info:

Tid:

24. november 2022

Sted:

Bryggerikjelleren

Forestillinger:

Annonser:

Kart:

Tilbakemeldinger: