Velkommen til Ringbillett, din lokale billettportal!

Forsiden Arrangementer Min side Handlekurv Login Bli medlem Gavekort Kontakt oss ×
Forsiden

Agora Bryggerikjelleren: GABRIELS NOVGOROD

Agora Kulturkafé har, i samarbeid med Bryggerikjelleren, gleden av å introdusere Gabriel Fliflet og hans Novgorod-ensemble for Ringerikspublikummet! Gabriels Novgorod består av Gabriel Fliflet (trekkspill, sang), David Chelsom Vogt (fele, sang), Kristoffer Chelsom Vogt (kontrabass, sang) og Jørgen Sandvik (gitar, sang). Gabriel Fliflet ble i 2011 årets folkemusiker i Norge, og er kjent fra samarbeide med Ole Hamre, og for sin utrettelige formidling av alskens folkemusikk i den legendariske musikkklubben Colombi Egg i Bergen. Han har gjennom oppveksten et forhold til både norsk, svensk og finsk folkemusikk og populærkultur. Laget han har med seg er en musikergjeng som har en serie av priser og utmerkelser i porteføljen, bl a flere Spellemannspriser.

På konsert med Gabriels Novgorod kan du få høre originale tolkninger av hardtsvingende finsk humppa, jiddisk tango og lengselsfulle valser, nordsvensk swing (med kossakktrinn) og lærerike sanger på tysk av Bertold Brecht/Kurt Weill. Med innlevelse og temperament og kraftfull firstemt sang. På et utall språk.

Gabriels Novgorod ble dannet i 2003, og har bl.a. spilt på Festspillene i Bergen, NattJazz, Førdefestivalen, VossaJazz, Balkanfest, Litteratursymposiet i Odda og på Riksscenen.

Musikken og ensemblets intensjon omtales sånn: «Det er på tide at noen leverer musikken som dufter av solbelyste tømmervegger og syder av tjern og myrer. Det er på tide at noen gir oss musikken fra lave trebyer ved Østersjøen, fra hodeløse vodkafester med saltagurk, honning og smetana i etterkrigstidens nye lavblokker. Noen må nå komme med den fyrrige musikken som rant ut fra cabaretlokalet, som fløt opp fra dansebanen ved elven, og valsene, verdens vakreste… Gabriels Novgorod vil hente fram denne musikken: Musikken som er russisk, finsk, jødisk, nordsvensk, sigøynsk. Moll-dominert og melankolsk. Vill og vital!»

Fyll Iskjelleren, og opplev en eventyrlig musikalsk reise - Østersjøen rundt!

Agora Kulturkafé støttes av Norsk Kulturråd og Ringerike kommune, Kultur.

Info:

Tid:

2. november 2022

Sted:

Bryggerikjelleren

Forestillinger:

2. november 2022
kl. 20:00
Agora Bryggerikjelleren: GABRIELS NOVGOROD
Sted: Bryggerikjelleren/Iskjelleren | Kr 275,- inkl.avgift
Finn billetter >>
Annonser:

Kart:

Tilbakemeldinger: