Velkommen til Ringbillett, din lokale billettportal!

Forsiden Arrangementer Min side Handlekurv Login Bli medlem Gavekort Kontakt oss ×
Forsiden

Merk!

Billettsalget til dette arrangementet sluttet: 27. august 2022

JAZZ Weekend 26.-27. august

På slutten av 70-tallet arrangerte Chickland Jazzklubb en Jazzweekend over 3 dager med norske og internasjonale stjerner. Stedet var Torvkafeen på Søndre Torg og oppslutningen om arrangementet var stor. Her fikk publikum bl.a høre pianisten Duke Jordan og trommeslageren Dannie Richmond. Førstnevnte var medlem av Charlie Parker Quintet sammen med Miles Davis og sistnevnte som medlem i Charlie Mingus sitt berømte band. Gjennomgangstonen i arrangementet var jazzstilen Bebop.

Jazzweekenden gjentas nå over to dager i Bysalen Amfi i Hønefoss i et samarbeid mellom Ringerike Kultursenter og Pustehullet Hønefoss støttet av Ringerike Kommune og Kulturrådet. Arrangementet setter pianoet, saxofonen og gitaren i «høysetet» og musikkstilene som presenteres vil være alt fra «The Great American Songbook» til moderne funky lettforståelig John Scofield jazz.

FREDAG 26.8 kl. 20.00 åpner Oddbjørn Blindheim Trio weekenden med hørbar bop-gospel- souljazz. Denne stilen dukket opp på 50-60 tallet hvor Horace Silver var hovedmannen. Oddbjørn trakterer pianoet sammen med sin bror Svein Olav Blindheim på bass og Espen Rud på trommer. Svein Olav er kjent for de fleste på Ringerike fra trioen Gutta på Skauen mens Espen Rud er en av de kjente norske trommeslagerne som har spilt sammen med storheter som Karin Krogh, Chet Baker, Dexter Gordon, Terje Rypdahl, osv..

Kl. 21.30 samme kveld spiller kvartetten Jojo Djeridi 4 hvor trommeslageren og komponisten Jojo Djeridi er hovedmannen med egne låter. Jojo er en profesjonell utøver i Sveriges jazzmiljø og for to år siden spilte han inn sinn første CD med egne komposisjoner. Med seg på plata hadde han Krister Andersson på klarinett og saxofoner, Lars Jansson på piano og Palle Danielsson på bass. De to siste har pga. sykdom dessverre meldt avbud men har blitt godt erstattet av trøndergutta Vigleik Storaas på piano og Bjørn Alterhaug på bass.

Vigleik Storaas har egen trio og er fast pianist i Bjørn Alterhaug Quintet. Han har vært profesjonell pianist siden 1984, har to Spellemannspriser med egen trio og har spilt med storheter som Chet Baker, Nils Henning Ørsted Pedersen, Jack DeJohnette, John Scofield og andre.

Bjørn Alterhaug er en bauta i norsk jazz og hans meritter er svært mange. Professor Emiritus i musikk ved NTNU, bestillingsverk for Vossajazz og Trondheim Jazzfestival, deltatt på et utall av CD innspillinger med kjente norske og utenlandske utøvere, spilt sammen med jazzstorheter som Ben Webster, Chet Baker, Clark Terry, Lee Konitz, Lucky Thompson, Joe Hendersen, osv..

Krister Andersson er en profesjonell klarinettist og saxofonist som ble utdannet på solistlinjen i Kungliga Musikhøgskolan i Stockholm på 70 tallet og som deltok som solist i verdensorkesteret til Leonard Bernstein. Han har to ganger mottatt Sveriges gjeveste jazzpris og har spilt med «med det som kan krype og gå» av artister og utøvere i Sverige. Både som klassisk utøver og som jazzutøver.

LØRDAG 27.8 kl. 20.30 åpner bandet Friends of Sco kvelden. Dette er et lokalt prosjektinitiativ hvor musikken til den verdensberømte jazzgitaristen John Scofield står i høysetet. Bandet bestående av Tom Johannessen på gitar, Harald Smith på bass og Remi Fagereng på trommer. Alle tre kjente musikere på Ringerike som har deltatt i en rekke bandsammenhenger lokalt og regionalt. Med seg har de de tre profesjonelle musikerne Jacob Young på gitar, Anders Aarum på keyboards og Knut Riisnæs på saxofon

Jacob Young er en internasjonalt kjent jazzgitarist og ECM artist med 18 egne CD-innspillinger bak seg. Samtidig har han deltatt på en rekke andre artister innspillinger. Utdannet på Bachelor of Fine Arts (BFA) New School for Social Research / Jazz and Contemporary Music, New York, NY USA 1991-1993 2. Studert gitarspill med legender som Jim Hall og John Abercrombie, komposisjon med Bob Belden, Richie Beirach, Kenny Werner. Young kommer med ny plate på ECM høsten/vinter 2022.

Knut Riisnæs har gjennom 40 år vært i fremste rekke blant norske jazzsaksofonister og blir med rette kalt en bauta i norsk jazz. Han har gitt ut 5 egne innspillinger, mottatt 2 spellemannpriser, og har gjennom årene deltatt på utallige innspillinger med andre artister. Er også innehaver av Buddystatuetten, som er den høyeste utmerkelse i norsk jazz. I tillegg til å ha samarbeidet med de aller fleste ledende norske artister, har han samarbeidet med internasjonale artister som Jon Christensen, John Scofield, John Hicks, Adam Nussbaum og Bobo Stenson.

Anders Aarum er utdannet ved musikkonservatoriet i Agder, Sibelius Academy i Helsinki og Musikhøgskolan i Gøteborg. Hovedfag i utøvende jazz med fordypningsemne ved Norges Musikkhøgskole. Har undervist i jazzpiano ved Norges musikkhøgskole og på Jazzlinja ved NTNU. Han har utgitt 3 egne plater, er fast pianist i Knut Riisnæs Kvartett har samarbeidet med svært mange kjente norske og internasjonale artister.

Kl. 21.30 samme kveld spiller Lassem/Riisnæs Kvartett opp med låter fra «The Great American Songbook». Bandet består av Hønefossgutten Morten Lassem på piano, Knut Riisnæs på tenorsax, Jens Fossum på bass og Hermund Nygård på trommer.

Morten Lassem var sammen med Knut Riisnæs (presentert ovenfor) med i kretsen rundt pianisten Arild Wickstrøm, en gruppe musikere som på 60-talet drev fram den moderne jazzen i Oslo-området. De fleste store navn innenfor norsk jazz var med her, vi nevner Jan Garbarek, Björn Johansen, Arild Andersen, Jon Christensen, Ole-Jacob Hansen, Alf Kjellman, Ditlef Eckoff, Torgrim Sollid + mange andre (bl.a Harald Gundhus, kjent profil i Hønefoss i mange år). Morten, som var bosatt i Hønefoss i mange år) klarte å engasjere flere av disse utmerkede solister til Chickland Jazzklubb i Hønefoss, til stor glede for Ringerikes jazzpublikum.

Jens Fossum har jobbet som freelance musiker siden 1999 og jobbet fast med artister som bl.a.: Vidar Busk, Sigurd Køhn quartet, Marie Bergman, Hilde Louise Asbjørnsen, Kåre Nymark Ensemble, Randi Tytingvåg, The Sinatra Songbook og Kringkastingsorkesteret. Han medvirker på et stort antall plateinnspillinger, og har blitt nominert til spellemann- prisen i jazz flere ganger. Bl.a. med: Sigurd Køhn quartet(2006), Fossum/Aarum quartet(2008) og Jørn Øien-Moment(2009). Fossum er kanskje Norges «mest rocka» bassist med et drivende oppfinnsomt basspill.

Hermund Nygård er hardtsvingende jazztrommeslager utdannet ved jazzlinja NTNU i 2005, der han var i trio med Ove A. Billington og Andreas Amundsen. Siden har han spilt i mange besetninger med bl.a Staffan William Olssons Sharp 9, Palle Wangberg, Terje Gewelt, Gisle Torvik, osv.. En trommeslaget med et fantastisk driv.

VELKOMMEN TIL BYSALEN AMFI OG TIL 2 DAGER MED VARIERT JAZZ PÅ HØYT NIVÅ!

Info:

Tid:

26. og 27. august 2022

Sted:

Bysalen Amfi, Ringerike kultursenter

Forestillinger:

Annonser:

Kart:

Tilbakemeldinger: