Forsiden Arrangementer Min side Gavekort Bli medlem Spørsmål og svar Handlekurv

Espen Berg Trio med Hildegunn Øiseth

Arrangør: Ringerike Kultursenter

Tid: 14. november 2021

Espen Berg Trio er godt på vei til å bli én av de meste sentrale bidragsyterne blant verdens mange pianotrioer. Berg kombinerer sterke melodier med rytmisk kompleksitet i sine komposisjoner og musikken kan gi assosiasjoner til Brad Mehldau, Tigran Hamasyan, Shai Maestro og Keith Jarrett. Trioen er omtalt som en viktig ny stemme i det overfylte feltet av post-E.S.T.-trioer (Jazz Journal, UK), og løfter arven fra både pianotrio-formatet og den nordiske jazzen opp til et nytt nivå. Trioen fjerde album slippes i mai 2022, og viser trioen i samspill med tre prominente gjester: Mathias Eick (trompet), Hanna Paulsberg (sax) og Silje Nergaard (vokal).

Espen Berg Trio har gjennomført flere turneer i Asia og Europa de siste årene, og solgt ut konsertsaler blant annet i Japan, Kina og Hong Kong. I 2019 gjorde trioen for alvor inntrykk på en samlet jazzbransje på jazzahead! i Bremen, som en del av Norwegian Night. Deres tredje album, Free to Play, ble listet i Downbeat som en av de beste utgivelsene i 2019, og mottok også solide anmeldelser i BBC (4/5), UK Vibe (5/5), Jazz Journal (4/5). Trioens fjerde album er allerede under utarbeidelse, og slippes i november 2021.

Espen Berg er en internasjonalt anerkjent pianist og komponist, tildelt Norges største jazzstipend, JazZtipendiatet, på Moldejazz i 2016. Han skriver låter med en usedvanlig sterk identitet, som igjen blir gjenstand for en dyp tolkning av Bárður og Simon. Sammen skaper trioen et høyst engasjerende samspill, med smil, temperament, teknisk overskudd, og en nærmest overnaturlig kommunikasjon.

 14. november 2021
kl. 19:00

Espen Berg Trio med Hildegunn Øiseth

Sted: Bysalen Amfi, Ringerike kultursenter | Kr 295,- inkl avgift.
Finn billetter >>