Forsiden Arrangementer Min side Gavekort Bli medlem Spørsmål og svar Handlekurv

Benny Borg - Synger Erik Bye

Arrangør: Ringerike Kultursenter

Tid: 30. oktober 2021

Gjennom 17 av Erik Byes mest kjente sanger tegnes et bilde av et godt menneske.

Med musikantisk språkkunst, kombinasjon av livsglede og melankoli, øm medfølelse og rasende opprørstrang skrev Erik Bye seg inn i folkesjelen, og hans bidrag til den norske sangskatten er uvurderlig.

I sin biografiske kabaret følger Benny Borg i Erik Byes fotspor. Fra USA, der han ble født, til da han kom akkurat for sent til farens begravelse i Norge, og så ut i hele verden og inn i alle norske hjem via TV-skjermen.

En levende legende

Borg følger også i biografen Asbjørn Bakkes spor, kronologisk og ordentlig. Her er ingen unødvendige avsløringer. Erik Bye var ikke noe glansbilde, men Borg vinkler heller på hvordan hans medmenneskelighet og engasjement vekket nasjonen, og hvordan alt han opplevde og følte, fikk utløp i tekst og musikk.

Byes glødende innsats for de norske krigsseilerne, for de utsultede barna i Biafra, dit han dro selv for å dokumentere grusomhetene. Fra arbeidet for redningsskøytene til oppbyggingen av et interessant norsk fjernsyn, som gjorde ham til en levende legende. Benny Borg i «Mitt Oslo»: – Jeg vil ta «giganten på Marienlyst» ned på jorden

Folket følger med når Benny Borg holder sin biografiske kabaret basert på Erik Byes tekster.

 30. oktober 2021
kl. 15:00

Benny Borg - Synger Erik Bye

Sted: Bysalen Amfi, Ringerike kultursenter | Kr 350,- inkl avgift.
Finn billetter >>