Forsiden Arrangementer Min side Gavekort Bli medlem Spørsmål og svar Handlekurv

Agora Clint: I Vreeswijks musikalske skattkammer (plugged!)

Arrangør: Agora Kulturkafe

Tid: 27. april 2019

Agora Kulturkafe har gleden av å presentere et nytt konsept for lokalsamfunnet! Berdon Kirksæther og Gjermund Andresen m/band har røtter i elektrisk blues, men har tatt sounden og feelingen med seg inn et dypdykk i Cornelis Vreeswijks materiale. Både kjente og ukjente perler i vise-legendens produksjon formidles med blå gitartoner og elektrisk komp. Dette er en lørdagskonsert du ikke vil gå glipp av!

Berdon og Gjermund vil ta oss med på «En egenartet og spennende reise i Cornelis Vreeswijks musikalske skattkammer». I 2008 og 2009 ga Gjermund Andresen og Berdon Kirksæther ut to plater "Visan i vinden og Emigration" som besto av egne og originale versjoner av Cornelis Vreeswijks viser. Begge platene fikk gode anmeldelser i media og ble etterfulgt av en rekke vellykkede konserter, med opptreden på Elvefestivalen og midnattskonsert i Gamle Fiskum Kirke blant høydepunktene.

I 2018 gjenoppsto Eiker-duoen og har holdt flere vellykkede konserter og gir ut ny EP med fem låter i løpet av sommeren. Gjermund Andresen og Berdon Kirksæther med band tar tilhørerne med på en original og særpreget reise gjennom Cornelis Vreeswijks udødelige viseskatt på en ny og spennende måte. Med stor respekt, innlevelse, varme og musikalsk overskudd, tas publikum med på en fascinerende rundtur i den avdøde trubadurens kvinnehistorier, politikk, holdninger til det etablerte borgerskapet, døden og de nære ting.

Aktualiteten er tidløs i Vreeswijks viser og man hører i Gjermunds stemme et ektefølt slektskap til den store visetrubaduren,samtidig som Berdon bringer inn et bluesa og gitarlekent uttrykk som kler Vreeswijks hudløse tekster. Her er tekstlig og musikalsk poesi, blandet med en skråøyd, røveraktig trubaduride, levd liv og blå råskap.

Musikere:
Gjermund Andresen-Vokal,Gitar
Berdon Kirksæther -Gitar,Vokal
Erik Gabrielsen -Bass,Vokal
Roy Hanssen-Trommer

 27. april 2019
kl. 18:00

Agora Clint: I Vreeswijks musikalske skattkammer

Sted: Cafe Clint | Kr 220,- inkl.avgift
Finn billetter >>