Velkommen til Ringbillett, din lokale billettportal!

Forsiden Arrangementer Min side Handlekurv Login Bli medlem Gavekort Kontakt oss ×
Forsiden

Merk!

Billettsalget til dette arrangementet sluttet: 7. september 2017

Livet på Holoaseter i Nordmarka 1874- 1913

Åsa Bjertnes forteller fra sin bok om det bohemske livet på Holoaseter. Boka gir et unikt tidsbilde over 39 år skrevet av de som var der da det skjedde. Åsa Bjertnes har skrevet ren avskrift av 6 dagbøker og satt sammen med skisser , malerier og fotografier. Kom og hør Åsa fortelle!

Her er en liten smakebit: De som kjøpte Holoa i 1866 var svært rike, og de brukte det til feriested for seg og sine venner. Mange kunstnere holdt til her, blant annet Kristianiabohemen med Hans Jæger og Inge Heiberg i spissen. De gikk fra Kristiania til alle årstider og bodde her i lange perioder om gangen. Maleren Jacob Bratland var her flere ganger, han har satt synlige spor etter seg både i dørdekorasjoner og maleri. Stedet fikk innlagt dusj i 1892, det ble installert telefon i 1902. De som eide stedet levde et liv langt utenom det som vanlig folk levde og strevde med på den tiden.

Det var aldri mangel på alkohol, men totalt mangel på damer, noe dagboksnotatene viser.

Det rene norske flagg ble heist på Holoa 19 år før vi gikk ut av union med Sverige. Holoa var ikke en del av Sverige! De var politisk bevisste, og var ikke redd for å vise det.

Info:

Tid:

7. september 2017

Sted:

Fengselet

Forestillinger:

Annonser:

Kart:

Tilbakemeldinger: